Események
Események
Könyvtárhasználati foglalkozás Gelsén

Időpont: 2012. január 6.
Résztvevők: a helyi általános iskola második osztályos diákjai délutáni foglalkozás keretében

A könyvek világában még kevésbé jártas gyermekcsoport számára döntő fontosságú lehet az iskolai könyvtár megismerése, az ehhez kapcsolódó készségek-képességek megalapozása.
Az érdeklődő kisdiákok megismerkedtek a könyvtárral és az iskolai könyvtár szolgáltatásaival. A tanulókkal igyekeztünk megismertetni a könyvtári élet legfontosabb szabályait is.
Mit és hol találunk? Tájékozódás a könyvtárban. A tájékoztató táblák, feliratok böngészése, felismerése.
 

Könyvkeresés a szabadpolcokon: a gyermekek által szabadon választott témában egy érdekes könyv vagy folyóirat megkeresése segítséggel vagy önállóan és helyben történő olvasgatása. A gyermekek egyéni könyvválasztása segíthet a könyvek és az olvasás megszerettetésében, a felfedezés, válogatás, ítéletalkotás fejlesztésében.

Jakabfiné Bársony Judit
könyvtáros       

 
Könyvtári foglalkozások Zalakaroson

November hónapban két foglalkozást szerveztünk egy kicsit kapcsolódva a Zalai Gyermekkönyvhetek rendezvényeihez. November 18-án 27 negyedik osztályos tanuló érekezett hozzánk, hogy Lázár Ervin születésének 75., halálának 5. évfordulójára, Csukás István 75. születésnapjára emlékezve ismerkedjenek az írók munkásságával, életével és legfőképpen azokkal a műveikkel, melyeket könyvtárunkból is kikölcsönözhetnek. A könyvbemutatókat érdekes vetítések színesítették. Az “internet segítségével” Rudolf Péter olvasta fel Lázár Ervin: Fába szorult hernyó című meséjét. A foglalkozás végén pedig Csukás István meséje alapján készített Süsü, a sárkány című bábjátékból “csemegézhetett” a hallgatóság.

 

November 23-án kézműves foglalkozásra hívtuk meg az alsó tagozatosokat. Papírból készítettünk velük mesékhez szereplőket, síkbábokat. Míg a fürge ujjak szorgoskodtak, addig népmeséket hallgathattak a gyerekek. Elkészültek a legnépszerűbb meseszereplők, s 41 kisgyerek több bábbal indult haza, hogy este saját meséik elbábozásával lepjék meg szeretteiket.

 

Horváthné Nagy Elvira
könyvtáros      

 
Ismerkedés a Google keresővel, bibliográfia készítés az Apáczai ÁMK Könyvtárában

2011. december 9-én 18 fő 12. évfolyamos gimnáziumi tanuló vett részt a foglalkozáson. A foglalkozás két tanórán zajlott, csoportbontásban. A csoport egyik fele a foglalkozás során megismerkedett a bibliográfiákkal. Feladatként nekik is készíteni kellett egyet. Mindenki kapott egy kis csomagot, ami tartalmaz egy magyar szerzős könyvet, egy külföldi szerzős könyvet, egy antológiát és egy folyóirat cikket. Ezekből kellett készíteniük egy kis bibliográfiát. Közben a másik a számítógépeknél a Google internetes keresővel ismerkedett meg kicsit mélyebben. Megnéztük, mire használhatók a Boole operátorok, miért jó az „” alkalmazása a keresésnél. Ezek után Google parancsokkal ismerkedtünk, melyek segítségével azonnal választ kapunk pl. arra, hogy mennyi idő van Hong Kongban, vagy milyen az időjárás New Yorkban. Kipróbáltuk a mértékegység váltásokat, és a képkeresőt is. Az óra utolsó 10 percében mindenkinek 3 feladatra kellett válaszolnia a foglalkozáson kipróbált keresések segítségével. A foglalkozás célja, hogy megtanítsuk a diákokat arra, mi mindenre használható egy internetes kereső, és mennyi lehetőség rejlik benne.

Ambrus Adrienn
könyvtáros   

 
Az Andrássy Gyula Általános Iskola Könyvtára az egészség szolgálatában

2011. november 28 - december 2.

Iskolánkban már évek óta hagyomány, hogy november végén egészséghét keretében népszerűsítjük az egészséges életmódot, köztük a helyes táplálkozást. A programba a könyvtár is bekapcsolódott.
Az intézményünk konyháján pogácsa készült, helyi pékségtől kóstolót kaptunk az általuk készített termékekből. A védőnő bevonásával vércukormérés is szerepelt a programban, vérnyomásmérés, súly- és magasságmérést is végeztünk. Az iskola nyugdíjas pedagógusai is segítettek a lebonyolításban.
A könyvtárban a felsősök filmet néztek a tinédzserkor veszélyeiről. Az ötödik osztályosok totót töltöttek, könyvekből gyűjtöttek információkat a témával kapcsolatosan.
Az iskola minden tanulóját megmozgató rendezvény sikeres volt.

Varga Ferencné
könyvtáros  

 
A gelsei Petőfi Sándor Emlékkönyvtár rendezvényei

Ringató foglalkozás

Időpont: 2011. május 4. 10 óra

Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!

A foglalkozással a szülőket, anyukákat, kismamákat, nagymamákat és az óvódás kort még el nem ért gyermekeket szólítottuk meg. A program célja hogy a kismamák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven: zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal. A közös játékot babák és mamák nagyon évezték, gyorsan elrepült ez a délelőtti egy óra.

 

Édesanyák köszöntése

Időpont: 2011. május 6. 10 óra

Bensőséges hangulatú anyák napi ünnepséget szervezetük intézményünkben. Erre a délelőttre azokat az anyukákat hívtuk meg, akiknek kisgyermeke van, s még nem jár még óvodába. „Ünnep van ma, valóban ünnep, s mi köszönteni jöttünk! Készültünk ám szívvel-lélekkel, s ünneplő ruhába bújtunk nagy szeretettel.” – hangzott el a helyi általános iskola diákjainak műsorában, mellyel a jelenlévő édesanyákat köszöntöttük.


Könyvtárhasználati foglalkozás

Időpont: 2011. június 2.

A délutáni napközis foglalkozás során a kisdiákok megismerték a mesekönyveket, az állat- és növényvilágról valamint a tudományokról szóló kiadványokat. Az iskolai könyvtár egyik legfontosabb feladata az olvasás, könyvkölcsönzés és könyvtárhasználat megszerettetése kisiskolás korban. A nyári szünetben se feledkezzünk meg a könyvtárról, hiszen a nyári melegben igazi felüdülést jelenthet egy izgalmas olvasmány a hűvös szobában.


Könyvtárhasználati foglalkozás

Időpont: 2011. június 7.

A könyvek világával való további ismerkedés erősítése, a könyvek értékelésének, szeretetének elmélyítése érdekében. Sajnos sok tanulónak otthon erre nem adódik lehetőség. Keresés a szabad polcokon adott témában (pl. növények, állatok), segítséggel és önállóan. Anyaggyűjtés a könyvekből és anyaggyűjtés az interneten egy adott témában. A könyvtári viselkedés illemtana, a könyvekkel való bánásmód.

Jakabfiné Bársony Judit
könyvtáros        

 
Projektzáró konferencia


 

 
Szülői Klub és Iskolai Könyvtári Világnap az Andrássy Gyula Általános Iskola Könyvtárában

SZÜLŐI KLUB
Az Andrássy Gyula Általános Iskola első Szülői Klub foglalkozásának vendége volt Dr. Nagy Márton házi gyermekorvos, aki „Az egészséges iskolás” témáról tartott tájékoztatót.

Beszélt többek között az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról, a mozgás fontosságáról. Szóba került az elhízás, mint népbetegség. Szülői kérdésekre válaszolva említést tett a védőoltások megelőző szerepéről, a vitaminok szedéséről.

 

ISKOLAI KÖNYVTÁRI VILÁGNAP
A mi iskolánkban 2011. október 28-án tartottuk ezt a napot. Ez alkalommal könyvtárhasználati foglalkozás keretében játékos feladatlappal, meglepetéssel vártuk az iskola könyvtárába a harmadik osztályos diákokat. Beszélgettünk a könyvek, könyvtárak és az olvasás fontosságáról. Meserejtvényt oldottak meg, és az osztály legkedvesebb könyvét mutatták be a résztvevőknek. Az eredményes munkáért jutalmat is kaptak.

 

A világnappal kapcsolatosan minden osztály faliújságjára felkerült az olvasást népszerűsítő felhívás, a könyvtárak történetével kapcsolatos írás, és a 2011-es jelmondat:

„Az iskolai könyvtár életre nevel!”

Varga Ferencné 
könyvtáros   

 
Az Apáczai Csere János ÁMK programjai

Könyvtári foglalkozások:

1. 2011.04.27. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Állatkerti útmutató)
2. 2011.04.28. Könyvtári foglalkozás a Nyitott Ház óvodás csoportjának (Rácsendítők)
3. 2011.05.02. Könyvtári foglalkozás 4. osztályosoknak (Négyszögletű kerekerdő)
4. 2011.05.04. Látogatás a könyvtárban (Baba-Mama Klub)
5. 2011.05.05. Könyvtárhasználati foglalkozás 3. osztályosoknak (Katalógushasználat és ismerkedés a könyvtár OPAC-jával)
6. 2011.05.06. Könyvtárhasználati foglalkozás 1. osztályosoknak (Bábel Ábel)
7. 2011.05.09. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Rácsendítők)
8. 2011.05.17. Könyvtári foglalkozás gimnazistáknak (Keresés könyvből és az interneten)
9. 2011.05.18. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Rácsendítők)
10. 2011.05.18. Könyvtári foglalkozás gimnazistáknak (Keresés könyvből és az interneten)
11. 2011.05.19. Könyvtári foglalkozás gimnazistáknak (Keresés könyvből és az interneten)
12. 2011.05.20. Könyvtári foglalkozás gimnazistáknak (Katalógushasználat, és ismerkedés internetes adatbázisokkal)
13. 2011.05.25. Könyvtárhasználati foglalkozás 3. osztályosoknak (Könyvkeresés a polcokon)
14. 2011.05.27. Zalka Csenge Virág – Játék a földgömbbel
15. 2011.05.27. Zalka Csenge Virág – Játék a földgömbbel
16. 2011.05.30. Könyvtárhasználati foglalkozás 4. osztályosoknak (Katalógushasználat és ismerkedés a könyvtár OPAC-jával)
17. 2011.09.14. Könyvtári foglalkozás 4. osztályosoknak (Keresés a számítógépes katalógusban)
18. 2011.09.14. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
19. 2011.09.15. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
20. 2011.09.21. Lóg a lába, lóga – Ölbeli játékok Godina Mónikával
21. 2011.09.26. Könyvtárbemutató foglalkozás 9. évfolyamosoknak (Kincskeresés a könyvtárban)
22. 2011.09.26. Könyvtárbemutató foglalkozás 9. évfolyamosoknak (Kincskeresés a könyvtárban)
23. 2011.09.28. Népmese napja (mesés vetélkedő 3. osztályos tanulókkal)
24. 2011.09.28. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
25. 2011.09.28. Olvasásról, gyerekekről szülőknek – Matyovszky Márta előadása
26. 2011.09.29. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
27. 2011.10.05. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
28. 2011.10.10. NET-re fel! – könyvtár-informatikai tudáspróba általános iskola 7-8. osztályosoknak elindítása
29. 2011.10.13. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Újra a könyvtárban)
30. 2011.10.17. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Újra a könyvtárban)
31. 2011.10.19. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Újra a könyvtárban)
32. 2011.10.20. Könyvtárhasználati foglalkozás 1. osztályosoknak (Játékos könyvtárlátogatás)
33. 2011.10.20. Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályosoknak (Ablak-Zsiráf)
34. 2011.10.27. Könyvtári foglalkozás óvodásoknak (Újra a könyvtárban)

 

A könyvtárban 2010.04.21-2010.10.26 között 28 könyvtári foglalkozást tartottunk. A foglalkozásokon és egyéb rendezvényeinken összesen 628 óvodás, iskolás és gimnazista vett részt.

 

Könyvtárbemutató foglalkozás 9. évfolyamosoknak

Az osztály csapatokban indul el a „kincskeresésre”. Az első feladat megoldása mutatja, melyik könyv rejti a következő feladatot. Az utolsó könyvben egy idézet részletét találják meg, és ezt a foglalkozás végén közösen rakják ki. A feladatok során megismerkednek a könyvtár elrendezésével, és megtanulnak eligazodni a polcok között.

 

Népmese napja

A népmese napját könyvtárunkban 2010. szeptember 28-án ünnepeltük meg. Ez alkalomból mesés vetélkedőre hívtuk a Liszt iskola 3.a osztályos tanulóit. Az osztályt 5 csapatra osztottuk. A feladatok közt szerepelt keresztrejtvényfejtés, mese elmutogatása, meseszereplők és mesebeli tárgyak összepárosítása, és meseírás. Igazi versengés alakult ki, a csapattagok összedolgoztak a közös sikerért. A gyerekek nagyon élvezték a vetélkedőt. Vidám perceket szereztek maguknak és nekünk, könyvtárosoknak is.

 

Könyvtárbemutató foglalkozás óvodásoknak

„Újra a könyvtárban” címmel tartunk október hónapban könyvtár bemutató foglalkozást óvodásoknak. A kislány, aki utálta a könyveket mese elmondása után a gyerekek is játszanak. Kis képeket osztunk ki, és meg kell keresniük melyik meséből való a kép. Majd mesét olvasunk: A három pillangó. Ezután megbeszéljük képek segítségével, hogy mit szabad csinálni a könyvtárban és hogyan kell viselkedni. Végül kivetítőn megnézzük a Kisvakond és a fecske című mesét. Az első csoport nagyon jól érezte magát. Sok szép könyvet a kezükbe vettek, és várják, hogy megint jöhessenek.

 

Könyvtárbemutató foglalkozás 1. osztályosoknak: Ismerkedés a könyvtárral

A gyerekek megismerkednek a könyvtár elrendezésével: milyen könyveket találnak a könyvtárban (mesék, versek, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek). Beszélgetünk a beiratkozásról, a könyvtári viselkedésről, mit tudnak csinálni a könyvtárban (újság olvasás, zene hallgatás, számítógépezés, könyvek kölcsönzése). Majd mese illusztrációk alapján ki kell találniuk a mese címét. Végül Gárdonyi Géza: A kutya meg a nyúl című versének játékos elmondása után könyveket nézegetnek a gyerekek. Végül kivetítőn megnézzük a Kisvakond és a fecske című mesét.

 

Könyvtárhasználati foglalkozás 2. osztályos tanulóknak: Lexikon

A foglakozás célja, hogy megismerkedjenek a lexikonok használatával a kisiskolások. Az Abc gyakorlása után mindenki kap egyszót, amit az Ablak-zsiráf lexikonból kell kikeresniük, majd lemásolniuk. A másolás után rajzokat is készíthetnek a szócikkükhöz. Ha elkészültek a feladattal Abc rendbe rakják kis lapjaikat, összefűzzük azokat, így kész a saját kis lexikonuk.

 

Rácsendítők

A foglalkozáson betekintést nyernek az óvodások a versek világába. Képek segítségével gyakoroljuk az összecsengő szavak párosítását, és a rímelést. Játékos mondókákat tanulunk, és végül megnézünk egy animált verset (Kántor Péter: Béka- parti).

 

Keresés a számítógépes katalógusban

4. osztályos gyerekek megtanulják, hogyan tudnak keresni a könyvtár olvasói katalógusában adott szempont szerint egy könyvet, majd azt a szabadpolcon is meg kell találniuk. A foglalkozás célja, hogy az iskolások megtanulják használni az olvasói katalógust, és megtanuljanak eligazodni a könyvtárban.

 

Négyszögletű kerek erdő

Az iskolások megismerkednek Lázár Ervin életével és meséivel. Játékos formában ismerkednek meg a Négyszögletű kerekerdő lakóival, és meséket is olvasnak.

 

Katalógushasználat és ismerkedés a könyvtár OPAC-jával

3. osztályos gyerekek megtanulják, hogyan tudnak keresni a könyvtár OPAC-jában, miért jó, hogy van online katalógus. A foglalkozás második felében a könyvtár olvasói katalógusában kell megkeresniük adott szempont szerint egy könyvet, majd azt a szabadpolcon is meg kell találniuk. A foglalkozás célja, hogy az iskolások megtanuljanak eligazodni a könyvtárban.

 

Bábel Ábel

A foglalkozás célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a versekkel, a rímekkel. Ritmikus játékokkal és megzenésített versekkel vezetjük be őket a versek világába. A foglalkozás végén felépítik Bábel Ábel hasát.

 

Keresés könyvből és az interneten

11. évfolyamos diákok 2 fős csapatban dolgoznak. Kapnak egy feladatlapot, melyen 2 feladat van: egyikre könyvben találják meg a választ, a másik feladatra pedig az interneten. A foglalkozás célja, hogy megtanulják használni a kézikönyveket és szakkönyveket, és az interneten is releváns információkat megkeresni.

 

Katalógushasználat, és ismerkedés internetes adatbázisokkal

A 10. évfolyamos gimnazisták megismerkednek a MEK, a DIA, és a NAVA adatbázisainak használatával, és keresnek a könyvtár OPAC-jában. Ezután feladatokat kapnak, amiket a megismert adatbázisok használatával kell megoldaniuk. A foglalkozás második felében a könyvtár olvasói katalógusában kell megkeresniük adott szempont szerint egy könyvet, majd azt a szabadpolcon is meg kell találniuk. A foglalkozás célja, hogy a gimnazisták megtanulják az online adatbázisok használatát, és megtanuljanak eligazodni a könyvtárban.

 

Könyvkeresés a polcokon

A Tájékozódás a könyvtárban foglalkozásra épül. Átismételik, milyen rendszer szerint vannak a könyvek elhelyezve a polcokon, majd meg kell keresniük a megadott könyveket.

 

Látogatás a könyvtárban – Baba - Mama klub

Az intézményben évek óta jól működő Baba - Mama klub évente többször is ellátogat a könyvtárban. Így a gyerekek megismerkednek a könyvtári környezettel, a szülők pedig a könyvtári szolgáltatásokkal és lehetőségekkel. A látogatáson 25 baba és anyuka vett részt.

 

Zalka Csenge - Játék a földgömbbel

A mesélés célja gyerekek olvasóvá nevelésének elősegítése különböző népek meséinek előadása és hallgatása által. A kisdiákokat aktívan bevonta a mesemondó a foglalkozásba. A gyerekek nagyon élvezték a játékos mesemondást, és felékeltette érdeklődésüket a mesék iránt. 2 mesemondáson összesen 43 gyerek vett részt.

 

Lóg a lába, lóga - Mondókákkal kísért ölbeli játék kicsiknek és nagyoknak Godina Mónikával

A intézményi Baba-mama klub tagjainak nyújtott programon az anyukák és a babák megtanultak játékos mondókákat, énekeket. A programon ingyenesen iratkozhattak be a résztvevő anyukák, így a könyvtár olvasói száma is nőtt. A mondókák elősegítik a beszéd készségének kialakulását/fejlesztését, megnyugtatják a gyermekeket. A könyvtár feladata, hogy a legkisebbekkel is megismertesse a könyvek világát, és olvasóvá nevelje őket. Az anyukák megismerkedtek a könyvtárral, az általa nyújtott lehetőségekkel. A programon 32 anyuka és baba vett részt.

 

Olvasásról, gyerekekről szülőknek című előadás Matyovszky Márta pszichológussal

Az előadás célja, hogy segítséget nyújtson a szülőknek abban, hogyan nevelhetik olvasóvá gyermeküket. Az előadó az előadás végén lehetőséget adott kérdések feltevésére, melyekre hasznos tanácsokat kaphattak a szülők a gyerekek olvasásra tanításával, olvasóvá nevelésével kapcsolatban. A programon ingyenesen iratkozhattak be a résztvevő anyukák, így a könyvtár olvasói száma is nőtt.
Az előadáson tényszerűen megismerhették a szülők, miért szerepelnek rosszul a magyar gyerekek a PISA felméréseken? Min kellene változtatni hazánkban, hogy olvasókká váljanak a gyerekek? Milyen színterek és szereplők segítik elő a gyerekek tanulását? Milyen tanulási technikákat használnak az egyes országokban az olvasás megtanítására? Mit tehetnek a szülők otthon, hogy olvasásra/olvasóvá neveljék a gyerekeket? Hangsúlyozta a könyvtárak szerepét is az olvasóvá nevelésben. A család mellett ez a második színtér, ahol a gyerekek olvasóvá válhatnak. A programon 13 szülő vett részt.

Ambrus Adrienn
könyvtáros   

 
Horvát nyelvű versek, mesék
Brojalice iz Kerestura
Jež i srna – Narodna pripovijetka
Luko Paljetak – Roda u drugom stanju
Stanislav Femenić – Dodirnuo sam grančicu
Stanislav Femenić – Maslačak šalje svoju djecu u svijet
Starka i starec – narodna pripovjetka
Stipan Blažetin – Micko i gricko
Stipan Blažetin – Roda i moda
Stipan Blažetin – Zdravo, školo!
Stjepan Jakševac – Ima jedan razred
Stjepan Jakševac – Jesen u parku
Tko je čiji – narodna pripovijetka
Zvonimir Balogh – Predlazem
 
A zalakarosi könyvtár októberi programjai

2011. október 3-án a tavaly nálunk már nagy sikerrel műsort adó székely lábbábos Csernik Szendét hívtuk meg újra, hogy a népmese napjához kötődve meséljen a gyerekeknek. A három ízes székely népmese hallgatása közben mondókákat, régies kifejezéseket tanult a közönség. Néhány gyermeknek lehetősége adódott bekapcsolódni a mesébe és szereplővé válni. Óvodástól az 5. osztályosig, összesen 210 gyermek tanulta meg aznap a pityóka és a murkocska szó jelentését, s kifelé menet lepénylesőjével próbálgatta feleleveníteni az elhangzott mondókákat.

 

A következő programmal október 5-én 14.30 órakor várta a kicsit nagyobbakat a könyvtár. A 3. és 4. osztályosok mellett az érdeklődő második osztályosok vettek részt (51 fő) azon az író-olvasó találkozón, melynek meghívott vendége Máté Angi volt. Az írónő előző nap már Zalaegerszegen és környékén találkozott a gyerekekkel, s innen érkezett hozzánk. Ő szintén Erdélyből, Kolozsvárról származik, ott él és írja meséit, regényeit, melyek gyerekeknek, gyerekekről szólnak. Bemutatta a Volt egyszer egy... című könyvét, melynek 19 meséje közül a békáról szólót fel is olvasta. Elmesélte szegényes és szomorú gyermekkorát, melyről a Mamó című könyvet írta. Ezt mindenkinek ajánljuk, hiszen nem(csak) gyerekeknek szól. A gyerekek nagyon sokat kérdeztek tőle és ő minden kérdésre türelmesen, egyszerűen és nagyszerűen válaszolt. A találkozó végén mindenkinek egy dedikált könyvjelzőt ajándékozott, s az esti órákban utazott vissza Kolozsvárra.

Ebben a hónapban alsó tagozatos diákjaink a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Házba mentek színházi előadásra. A Kukamese című darabot tekintették meg. Könyvtárosunk, Horváth Zita a színházlátogatás előtt felkészítő foglalkozást tartott, melyre mind a négy alsó tagozatos osztályunk bejelentkezett. Megbeszélték a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, a mű szereplőit, a színházi viselkedés szabályait. Végül a gyerekek csoportokban totót töltöttek ki.

Horváthné Nagy Elvira

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6 / 13 oldal

Nyitva tartás

 Hétfő  1300-1600 
 Kedd  1300-1600 
 Szerda  1300-1600 
 Csütörtök  -
 Péntek  1000-1300 


Zalaegerszeg, Deák F. tér 6.
(Deák Ferenc Megyei Könyvtár - emelet)

Telefon: +3630/848-7708

 

Folyóirat katalógus (ZMÖPI)

Hasznos helyek az információkereséshez